Pošlji E-pošto

Ponedeljek 13:30-19:00, Torek 08:00-19:00, Sreda 13:30-19:00, Četrtek 15:00-19:00, Petek 13:00-19:00

 

O nas natisni E-pošta
Torek, 30 December 2008 22:48

Zavod Modrin deluje že od leta 2000 kot zasebna, neprofitna organizacija na področju vse Slovenije.Ustanovili smo ga z namenom, da pomagamo ljudem pri izboljšanju njihovih medsebojnih odnosov, svetujemo na področju vzgoje in izobraževanja ter prispevamo k boljši kakovosti preživljanja prostega časa.
Poseben poudarek dajemo tudi preventivnim dejavnostim, ki navajajo mlade na zdravo in odgovorno vedenje.

V Zavodu Modrin nudimo individualno svetovanje, ki temelji na Glasserjevi teoriji izbire, kar pomeni, da pomagamo ljudem pri uvidu njihovih težav, pri soočenju z njimi ter jih naučimo, kako jih rešujejo.

Izkušnje in dosedanje delo kažejo na to, da smo na pravi poti in zato bomo tudi v prihodnje nadaljevali v duhu našega slogana – skupaj je lažje.

Damjana Šmid

Je profesorica socialne pedagogike s certifikatom RT, ki že več kot dvajset let dela na področju vzgoje in medsebojnih odnosov. Diplomirala je z delom »Preventiva na področju spolnih zlorab«. Leta 1999 je pridobila diplomo iz realitetne terapije The William Glasser Institute. Trenutno je v procesu izobraževanja za NLP praktika (nevrolingvistično programiranje). Delovne izkušnje je pridobivala pri delu z otroki s posebnimi potrebami ter z mladostniki, ki imajo motnje vedenja in čustvovanja.

Deveto leto vodi zasebni vzgojno-izobraževalni Zavod Modrin, kjer se ukvarja s svetovanjem pri vzgojnih, učnih in partnerskih težavah. Predava in izvaja delavnice za starše, otroke in mladostnike, v vrtcih, šolah in društvih po Sloveniji. Vodi izobraževanja za učitelje in vzgojitelje ter predava o medsebojnih odnosih, komunikaciji ter premagovanju stresa v različnih ustanovah. Verjame v vseživljenjsko učenje in se veseli novih izzivov, ki jih doživlja tako v poklicnem kot zasebnem življenju. Kot mama dveh deklic je prepričana, da je biti starš poslanstvo, kot ženska pa se zaveda, da je potrebno poskrbeti zase in živeti v ravnovesju s svojimi potrebami po ljubezni, moči, svobodi in zabavi.

Rada se poigrava z besedami in več kot deset piše v različne časopise in revije. O svojem doživljanju, kako je biti mama deklici s cerebralno paralizo je pisala v Damjaninem dnevniku, ki je leta 2000 izhajal v reviji Otrok in družina. Kasneje je pisala Družinska doživetja v tedniku 7D ter objavljala članke v strokovnih revijah. Vse od leta 1999 objavlja kolumno v Gorenjskem glasu, vsak teden. Njeni izbrani članki o vzgoji so leta 2005 izšli v knjigi O plenicah, mozoljih in ljubezni, ki jo je izdal Gorenjski glas.

 


damjana1
         Damjana Šmid

Prisotni 2 gostov .
mod_vvisit_counterDanes21
mod_vvisit_counterVčeraj48
mod_vvisit_counterSkupaj91429